ד"ר איאד אל סאראג' זוכה בפרס חואן לופז איבור, 2010

ד"ר איאד אל סאראג', נשיא מרכז עזה לבריאות הנפש (GCMHP), הוא הזוכה בפרס חואן לופז איבור היוקרתי לפסיכיאטריה לשנת 2010. לאחר זכייתו בפרס, שלח ד"ר אל סאראג' מכתב תודה לד"ר רוחמה מרטון, נשיאת ומייסדת רופאים לזכויות אדם, בו הוא מציין לטובה את שיתוף הפעולה בין הארגונים לאורך השנים.

ההיכרות בין ד"ר אל סאראג' וד"ר מרטון החלה עוד לפני הקמת הארגונים עצמם; מפגשם הראשון היה במסגרת ביקור קבוצת רופאים פלסטינים וישראלים, אותו יזמה ד"ר מרטון, שביקשו ללמוד ממקור ראשון על תנאי הבריאות ברצועת עזה, זמן קצר לאחר פרוץ האינתיפאדה הראשונה ב- 1988. ד"ר אל סאראג', אז הפסיכיאטר היחיד בכל רצועת עזה, הדריך את קבוצת הרופאים המבקרים בבי"ח שיפא ואירח אותם בביתו. למעשה, הרעיון להקים את עמותת רופאים לזכויות אדם (שנקראה אז רופאים ישראלים ופלסטינים  לזכויות אדם) נולד בביתו של ד"ר אל סאראג'. חודשיים מאוחר יותר, בכנס היסוד של העמותה בתל אביב, אמר ד"ר אל סאראג': "כבוד הוא לי להיות חלק מארגון זה".

כמה שנים לאחר מכן הקים ד"ר אל סאראג' את מרכז עזה לבריאות הנפש ושני הארגונים שמרו על קשרים קרובים.  ד"ר מרטון הוזמנה לשמש חברת הנהלה במרכז עזה לבריאות הנפש.  לאורך השנים התבססו הקשרים המקצועיים בין הארגונים והם כללו ליווי והדרכה לצוות עובדי בריאות הנפש בעזה, קיום כנסים משותפים ועוד. שיתוף הפעולה האחרון היה התערוכה 'ילדות תחת מתקפה', תערוכת ציורים של ילדי עזה שצוירו לאחר מתקפת עופרת יצוקה. התערוכה המשותפת והייחודית, שנערכה בציון שנה למתקפת "עפרת יצוקה", אורגנה על ידי מרכז עזה לבריאות הנפש, "רופאים לזכויות אדם" ו"גישה – מרכז לשמירה על הזכות לנוע".